PICT0196

Samen koken en eten

Dit initiatief wil graag de bewoners van Oud Oost bij elkaar aan tafel krijgen. In je eentje eten is sowieso nooit leuk. Samen is veel gezelliger. De keuken is ook de ideale ontmoetingsplek tussen verschillende culturen.

Eten maken en vervolgens samen eten... maar natuurlijk wel met een eigen menukaart. Eentje die speciaal voor het Leeuwarder stadsdeel Oud Oost is gemaakt. Met jouw creatieve inbreng! Zodat je met anderen van al die speciale wijktapas kunt genieten. In eetclubjes die blijven voortbestaan.

Je waardeert pas echt eten als je het zelf (mee) hebt bereid. Om er dan samen met anderen van te genieten. Dat wordt nog meer bijzonder als je eerst een menukaart samenstelt. Ondersteund door een culinair specialist.

We hebben het natuurlijk wel over Oud Oost. Waar het 'Leewarder' dialect nog springlevend is. Dus geen Spaans klinkende 'tapas', maar, geheel in eigen taal, 'haffeltsje', kleine hapjes.

 

PICT0148

 

Aanschuiven en zo eenzaamheid wegschuiven

 

Met dit project willen we mensen uit hun isolement halen, eenzaamheid bij alleenstaanden bestrijden. Je zult zien dat je samen, bij elkaar, iets moois en in dit geval ook iets heel lekkers voor elkaar kunt 'bakken'. Zodat je je beter voelt en ook meer op je gemak bij die voorheen onbekende noorder-, ooster- of zuiderling. Juist vanwege zoiets gewoons als eten!

Aan tafel in het wijkcentrum

In alle wijkcentra van het stadsdeel Oud Oost werden smikkel- en smulavondjes gepresenteerd. Hier konden bewoners van Oud Oost zelf proeven wat de deelnemers aan Haffeltsjes Prebere allemaal uit hun hoge koksmuts hebben weten te toveren.

Haffeltsjesdei

vanOp zondag 26 november 2017 ging de culinaire vlag uit voor de Haffeltsjesdei. Alle haffeltsjes werden toen gepresenteerd op feestelijke lokaties in het stadsdeel.